Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Thema-avond orgaandonatie

Maandag 22 januari 2018 in Rotterdam

Wanneer: Maandagavond 22 januari Tijd: 20.00 -22.00 Locatie: Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam (nadere info volgt)    Waarom? In de discussie rondom orgaandonatie staat vaak de potentiële donor centraal en de vraag of het recht op ...

Wanneer: Maandagavond 22 januari

Tijd: 20.00 -22.00

Locatie: Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam (nadere info volgt)   

Waarom?

In de discussie rondom orgaandonatie staat vaak de potentiële donor centraal en de vraag of het recht op zelfbeschikking van de donor voldoende is geborgd. Het recht op gezondheidszorg en het grote tekort aan organen waardoor jaarlijks vele patiënten overlijden, blijft daarmee soms onderbelicht. Daarom willen we op deze avond het verhaal van deze patiënten te vertellen.

Wat doet het met je wanneer je op de wachtlijst staat voor orgaandonatie, en alleen met een nieuw orgaan beter kan worden? Wat voor effect heeft dat op je omgeving? Hoe ziet je dagelijks leven eruit? Over dit thema heeft D66 een documentaire gemaakt.

Pia Dijkstra heeft hiervoor drie patiënten geïnterviewd. Patricia van Corven staat op de wachtlijst voor nieuwe longen, Wendy Manders heeft een nieuw hart nodig, en Jeroen Beumer heeft een levertransplantatie gehad. Tijdens de avond willen we deze documentaire laten zien, en hierover met experts en het publiek in debat gaan.  

Tijdens de avond zullen in iedere geval de volgende thema’s aan de orde komen:

– De impact die het wachten op een donororgaan heeft op individuele patiënten en hun naasten.

– Het feit dat iedereen op een gegeven moment te maken zou kunnen krijgen met orgaanfalen. De kans om ooit een orgaan nodig te hebben, is groter dan de kans ook na overlijden donor te wórden. Het thema gaat dus iedereen aan.

– Alleen gezamenlijk en met de bereidheid om te doneren kunnen we het tekort aan donororganen verminderen.

 We hopen dat u bij deze speciale avond aanwezig zou willen zijn, om de documentaire te zien en met elkaar over deze thema’s in gesprek te gaan.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: h.abbink@tweedekamer.nl, met in de titel ‘thema-avond orgaandonatie’

22 januari

20:00 - 22:00

Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam (nadere informatie volgt z.s.m.)